Keskiviikon 09.03.2011 treenit Kahvakuula

Kahvakuulan ryhmätunti jonka ohjasin ja treenasin itsekkin. Tänään ohjelmassa oli ehkä enemmän voima tyyppinen treeni jota olen itse tehnyt ja välillä teetättänyt ryhmätunneillakin kahden kuulan treeninä muutamaa liikettä lukuunottamatta. Maanantain kuulatekniikka sekä tiistain treenit painoivat sen verran että, tein kiertoharjoittelun pääasiassa 16kg ja vain osan liikkeistä 20kg.

 

Tämän treenin sisältö oli seuraava:

 

- Floorpress 10 toistoa kummallakin kädellä

- Rinnalleveto 10 toistoa kummallakin kädellä

- Militarypress istuallaan 10 toistoa kummallakin kädellä

- Kulmasoutu 10 toistoa kummallakin kädellä

- Tempaus 10 toistoa kummallakin kädellä

- Pullover selällään lattialla 10 toistoa

- Puolikuu 10 toistoa

- Syväkyykky 10 toistoa niin että, kuula on puolet toistoista vasemmalla rackissä ja puolet oikealla.

 

Tehtiin kolme kierrosta ihan mukavalla vauhdilla tosin nuo kierrokset ei mitenkään hirveesti rasittanut omaa konetta joten ehdotin osallistujille valittavaksi vielä lisäksi jonkun kolmesta vaihtoehdosta:

 

- 5 minuuttia etuheilutuksia

tai

- 5 minuuttia etuheilutusten ja tempausten yhdistelmää (20 heilutusta + 20 tempausta)

tai

- 5 minuuttia tempauksia.

 

Itse valitsin 5 minuuttia tempauksia ja 20kg kuulan. Kuula oli kyllä huono tuollaiseen pitempään settiin kun kahva oli todella nihkeä eikä soljunut kädessä ollenkaan ja sitä myöten tekniikkaakin joutui muuttamaan. Olkapäät väsy jonkun verran jonka voinee pistää tuon kuulan ja edellisten päivien treenien piikkiin. Siihen olin tyytyväinen kuinka vähän tuo viisi minuuttia rasitti keuhkoja ja nosti pulssia. Enemmän pitää lisätä noita pitkien sarjojen treenejä niin eiköhän tästä vielä hyvä meno löydy kisoihinkin.

 

Huomenna saankin 24kg kisakuulan kotioloihin eli voin aloittaa taas aamuharjoittelun. Sopinee odottaa että, tekniikka ja kestävyyskuntokin ottaa kuulan osalta askeleita eteenpäin...

<