Keskiviikon 16.02.2011 treenit

Vain kahvakuulatreenit tänään eli harjoittelin saman setin jonka ohjasin ryhmälle.

Tapani ohjata harjoituksia on yleensä sellainen että lähdetään rauhallisesti liikkeelle eli herätellään kroppaa vähän kerrassaan kunnes se on valmis kunnon menoon ja loppua kohti voi kukin treenari kiihdyttää tahtia jos pystyy.

Alkuun otettiin nivelet ranteista lähtien käyttökuntoon pyörittelyillä niin että ne olivat valmiita kuulalla tapahtuvaan lisälämmittelyyn. Erinäisillä kuulaliikkeillä haettiin lisälämpöä kroppaan ennen kuin mentiin varsinaiseen tekniikkaosioon jonka aikana käytiin läpi perusheilautukset ja nostot sekä varsinaisessa harjoituksessa olevat vaikeammat/uudet liikkeet.

Sanottakoon tähän väliin että, käytännössä kaikki jotka käyvät minun ohjaamilla kahvakuulan ryhmätunneilla ovat joko peruskuntoilijoita tai jonkin lajin harrastajia joille kuulaharjoittelu on tukilaji. Niinpä ohjaamieni ryhmätuntien kuulaharjoituksien pääohjenuora on että, koko kroppa käydään läpi kiertoharjoitteluna. Välillä painotus on enemmän jaloissa, välillä ylävartalossa tai keskivartalossa. Joskus on hieman normaalia pienemmät painot ja treeni kulkee enemmän aerobisella alueella.

 

Liikkeinä oli tällä kertaa:

 

1. 1 käden Etuheilautus vasen käsi

2. Askelkyykky eteen oikella jalalla samaan aikaa vasen käsi työtää kuulan rackistä pään yläpuolelle

3. 1 käden Etuheilautus oikea käsi

4. Askelkyykky eteen vasemmalla jalalla samaan aikaa oikea käsi työtää kuulan rackistä pään yläpuolelle

5. Tempaus vasen käsi

6. 1 jalan maastaveto ristiin eli kuula on vasemmassa kädessä ja kuula käy maassa oikean jalan varpaiden edessä

7. Tempaus oikea käsi

8. 1 jalan maastaveto ristiin eli kuula on oikeassa kädessä ja kuula käy maassa vasemman jalan varpaiden edessä

9. Pullover + vatsarutistus jalkojen nostolla

10. Horizontal row vasen käsi

11. Horizontal row oikea käsi

12. Floorpress vasen käsi

13. Floorpress vasen käsi

14. Vartalon sivuille taivutus kuula rintakehän korkeudella tai pienemmällä kuulalla suorilla käsillä pään yläpuolella

 

Tavoitteena tehdä 10 toistoa jokaista liikkettä kolme kierrosta ja jos vaan mahdollista niin tauko vain kierrosten välillä. Toki ihmisten kunnot eroavat sen verran toisistaan että, jotkut joutuvat pitämään taukoa keskellä kierrostakin. Se onkin ihan ok kunhan kaikki yrittävät kuitenkin päästä loppuun asti ja hakevat näin hieman omia rajojaan. Yhtä hyvin tämän harjoituksen olisi voinut tehdä aikaa vastaan esimerkiksi tekemällä 30 sekuntia / liike jolloin se olisi tuntunut hieman erilaiselta.

Vaikka oma selkä on edelleen hieman jumitustilassa tein kuitenkin siis muiden mukana tämän harjoituksen. 16kg kuulalla tehtynä tuntui menevän tosi kevyesti selästä huolimatta ja vaikka tein aika vaudikkaalla suoritusnopudella. Selkä kyllä ilmoitteli itsestään treenin jälkeen mutta kuntokäyrä on selvästi edelleen nousujohteinen. :-)

Treenipäiväkirja

Uusia haasteita...

Kesäloma alkoi treenienohjaamisesta mutta ei treenaamisesta. Toukokuusta asti olen lisännyt aerobista treeniä kahvakuulan ja kiertoharjoittelun...
Read more

Kisatavoite siirtyy syksyyn...

Kisatavoite siirtyy nyt pakon sanelemana syksyyn. Kevään aikana vaivanut selkäkipu oli juuri ennen ilmoittautumisajan loppumista niin pahana että,...
Read more
<