Lauantain 05.03.2011 treenit Kahvakuula

Kahvakuulapäivä!

 

Normi ryhmätunti mutta kuitenkin sellainen treeni tänään joka antoi minulle mahdollisuuden hieman testata omaa kuntotasoani kahvakuulalla tehtävässä kiertoharjoittelussa.

 

Tämän päivän harjoituksen oli tarkoitus olla enemmän hapenottokykyä haastava mutta se ei kuitenkaan tuntunut oikein toimivan minun kohdallani vaikka muut treenarit tuntuivat puhisevankin kohtuullisesti... :-)

Eka kierroksen tein 16kg ja seuraavat kaksi 20kg kuulalla. Eka kierros oli tietysti kevyempi kun näytin siinä samalla liikkeitä ja välillä odoteltiin et kaikki olisivat samalla viivalla mutta kaksi seuraavaa kierrosta pistin kyllä vauhtia koneeseen mutta ei se silti kovin hirveesti rasittanut...

 

Treenin rakenne oli tänään seuraavanlainen:

 

Vasen käsi: Etuheilautus, High pull, Tempaus (1.Kierros 5 toistoa jokaista, 2. kierros 6 toistoa jokaista, 3. kierros 7 toistoa jokaista)

Oikea käsi: Etuheilautus, High pull, Tempaus (1.Kierros 5 toistoa jokaista, 2. kierros 6 toistoa jokaista, 3. kierros 7 toistoa jokaista)

 

Vasen käsi: Long Cycle, Horizontal row, Floorpress (1.Kierros 5 toistoa jokaista, 2. kierros 6 toistoa jokaista, 3. kierros 7 toistoa jokaista)

Oikea käsi: Long Cycle, Horizontal row, Floorpress (1.Kierros 5 toistoa jokaista, 2. kierros 6 toistoa jokaista, 3. kierros 7 toistoa jokaista)

 

Syvä kyykky kuula vasemmalla puolella rackissä (1.Kierros 5 toistoa, 2. kierros 6 toistoa, 3. kierros 7 toistoa)

Syvä kyykky kuula Oikealla puolella rackissä (1.Kierros 5 toistoa, 2. kierros 6 toistoa, 3. kierros 7 toistoa)

Suorin jaloin maastaveto (1.Kierros 10 toistoa, 2. kierros 12 toistoa, 3. kierros 14 toistoa)

TGU Vasen (1.Kierros 5 toistoa, 2. kierros 3 toistoa, 3. kierros 3 toistoa)

TGU Oikea (1.Kierros 5 toistoa, 2. kierros 3 toistoa, 3. kierros 3 toistoa)

 

Joka kierroksella toistomäärät siis kasvoivat kaikissa muissa paitsi TGU:ssa (Turkkilainen ylösnousu) joka onkin vaativa liike noin viimeisenä liikkeenä.

 

Ohjatut venyttelyt osallistujille jonka jälkeen tein itse vielä tempauksia 24kg kuulalla ja työntöjä kahdella 24kg kuulalla. Vaikka treeni ei sinänsä rasittanut hapenottopuolta niin energiat oli aika lopussa jo tässä vaiheessa eikä toistomääristä tullut mitenkään päätä huimaavia mutta tulipa kuitenkin hieman testattua tekniikkaa väsyneenä.

 

Paljon töitä vielä tehtävänä jotta olisi kisakunnossa Touko-Kesäkuussa mutta suunta on parempaan päin vaikka tuo selkäongelma ei ole vieläkään täysin luovuttanut ja pahiten se tuntuu juuri työnnöissä.

Positiivisin mielin kuitenkin eteenpäin! :-)

<