Liikunnan aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä!

 

 

Viime aikoina, on ohjaamiini treenihin tullut ihmisiä joiden viimeisestä hetkestä liikunnan parissa on kulut jopa kymmeniä vuosia. On ilo nähdä, että vain muutaman viikon harjoittelun jälkeen he alkavat alkavat nähdä positiivisia muutoksia itsessään. Alku on tietysti vaikeaa ja kehon lihakset tulevat kipeiksi mutta juuri silloin ei saa antaa periksi! Noin 2-3 viikkoa harjoittelua totuttaa kuitenkin kehon taas rasitukseen joka liikunnasta tulee ja liikunnasta alkaa nauttia aivan eri tavalla. Monet huomaavat tuossa 2-3 viikon ajassa huomattavia positiivisia muutoksia itsessään. Yleisin kommentti mitä kuulen on varmasti se, että he kokevat jaksavansa paremmin työssä ja muutenkin omassa arjessaan. Puolessa vuodessa ja lyhemmässäkin ajassa näkyy jo todella merkittäviä muutoksia myös ulkoisestikin. Kehonkoostunus muuttuu kun rasva häviää ja tilalle tulee lihasta.

Liikunnan harrastaminen on sama kuin tallettaisi rahaa pankkiin. Pitämällä lihakset hyvässä kunnossa saa hyviä vuosia itselleen tulevaisuudessa ja liikunta antaa ihmiselle mahdollisuuden olla myöhemmällä iälläkin aktiivinen. Lihakset tukevat luustoa jolloin vahemmalla iällä vaanivat haaverit liukastumisten ym. muodossa vähenevät, eikä keho ole niin altis vaurioille.

Vuosien varrella on tehty lukuisia tutkimuksia, jotka selkeästi osoittavat, että liikunta on yksi iso tekijä ihmisen hyvinvoinnissa kaikissa ikäluokissa. Sairauksien torjunnassa liikunnalla on tutkimuksien mukaan myös merkittävä rooli.

Monta kertaa olen kuullut sanottavan, että "minun on jo liian myöhäistä aloittaa liikunta". Noin ei kuitenkaan ole. Uskon, että jokainen hyötyy liikunnasta oli henkilön tilanne mikä tahansa.

Olen nähnyt saleilla vuosien varrella monta "menestystarinaa"ihmisistä joiden liikkuminen on jäänyt syystä tai toisesta pitkäksi ajaksi. He ovat kuitenkin tehneet päätöksen aloittaa harjoittelu ja parantaneet niin omaa elämänlaatuaan saamalla kehonsa parempaan kuntoon.

Jos olette lopettaneet liikunta harrastuksen niin aloittakaa ihmeessä uudestaan!

<