Maanantain 07.03.2011 treenit: Kahvakuula

Tänään oli taasen työntö ja tempaus harjoitus. 16kg kuulilla tuli touhuttua ja tekniikan parantaminen oli mielessä.

 

Yleistunne harjoituksen jälkeen oli hyvä ja sain mielestäni ajettua tekniikan parannuksia liikkeisiin, mikä oli hyvä juttu. Toisaalta taas tuntuu että, edistyminen on tuskallisen hidasta ja mieleen yrittää hiipiä ajatus ettei aika riitä jos touko-kesäkuussa on menossa Biathlon kisoihin...Olettaen että, kisat tosiaan pidetään silloin. No seuraavanlaista sarjaa tuli tehtyä lämmittelyjen jälkeen...

 

Lämmittely mielessä vielä yhdenkäden työntöjä 2 x 20 kummallakin kädellä ja tempauksia sama määrä. Varsinaiset sarjat olivat 20 työntöä kahdella kuulalla ja heti perään 20 tempausta kummallakin kädellä. Tempo suhteellisen reipas mutta yritin keskittyä joka toistoon erikseen ja varsinkin työnnöissä, joissa tekniikan kanssa on enemmän tekemistä. Välillä työntöjen tekniikka tuntuu menevän oikein hyvin mutta tuo hyvä tekniikka ei ole vielä automaation tasolla.

 

Tempauksissa keskityin enimmäkseen kuulan alastuontitekniikkaan ja liikkeen sulavuuteen. Vasemman käden kanssa on selkeä tekniikka ongelma nimenomaan juuri alastuonnissa eikä se ole teknisesti läheskään niin hyvä kuin oikealla kädellä. Tempauksissa huomaa myös selkeän eron kun tekee sarjaa kisakuulalla tai lujateräskuulalla. Kisakuulalla saa tekniikasta jotenkin sulavampaa vähemmällä yrittämisellä joka johtuu kai erosta kahvan muodossa ja tuntumasta?

 

Toistomäärät olivat (Kun noita lämmittely toistoja ei oteta mukaan):

Työntöjä kahdella 16kg kuulalla 100

Tempauksia 16kg kuulalla 200

 

Tekniikkaharjoitukseksi kai ihan ok määriä mutta paljon on edelleen työtä edessä ennen kuin kisoihin on menemistä...

 

Hyvää treeniviikkoa kaikille ja laittakaahan kuulat heilumaan! :-)

<