Maanantain 21.02.2011 treenit. Työntö ja tempaustekniikkaan keskittyvä treeni.

Maanantain treenit keskittyi siis tempauksen ja kahden kuulan työnnön tekniikan hiomiseen 16kg kuulilla. Koska oli lähinnä tekniikkatreeni niin tempo ei ollut kovinkaan kova.

 

Peruslämppärit ensin eli niveliin ja koko kehoon lämpöjä. Lähdin sitten tekemään rauhallisella tahdilla ensin yhdellä kuulalla työntöjä ja tempauksia hakien tuntumaa kuulaan tehden kummallakin kädellä parinkymmenen toiston sarjoja.

Sarja koostui siis 40 työnnöstä ja 40 tempauksesta kertaa kaksi. Sarjojen välillä pidin ihan reilun tauon.

Tämän jälkeen rupesin tekemään työnnöt kahdella 16kg kuulalla pudottaen toistomäärän 20 mutta tempaukset pidin edelleen samana 20 toistoa kummallekkin kädelle. Näitä sarjoja tein neljä ja taas välissä reilut palautustauot.

Kokonaistoistot olivat siis seuraavat:

Työnnöt yhdellä 16kg kuulalla yhteensä 80 ja kahdella kuulalla 80 toistoa

Tempauksia tuli yhteensä 160 toistoa.

 

Ei todellakaan mitään isoja määriä mutta treenin olikin tarkoitus olla suhteellisen kevyt ja sellainen että, tekniikan hiominen mahdollista.

 

Kahdella kuulalla työntöjä tehdessä on kyllä vielä suoritustekniikassa aika paljon parannettavaa. Tempaus on taas mennyt koko ajan nopeammin parempaan suuntaan mutta kyllä senkin tekniikkaa joutuu vielä ajatuksen kanssa hiomaan.

 

Nyt olisikin joka viikko varattava tekniikalle aikaa jotta tekniikka on hyvä kisoihin mennessä ja näin myös suorituskestävyys pitäisi parantua jonkun verran. Maanantai saataisi olla paras päivä siihen tämän hetken aikatauluilla mutta välillä ei onnistu kuten ei onnistu ensi viikon maanantaina. Toisaalta tuollainen harjoitus on sen verran kevyt että, jonakin aamunakin voisi ehkä saada itsestään irti tuo verran?

 

<