Maltan treeni/"lepo" reissu.

Kävimme pikaisen viiden päivän treeni kautta lepo matkan hieman yli kuukausi sitten. Kun kesä oli jo pahasti hiipumassa Suomessa oli Maltalla vielä ihan kunnon lämpötilat eli 25-28 lämmintä joka päivä!

 

Pari treeniä päivässä oli hyvä tahti ja se pidettiin koko matkan ajan. Aamulla heti kaksi kertaa 20 minuuttia HIIT hatjoittelua ja iltapäivällä kuntosali/uinti. Lämpö oli niin hyvä, että jopa meikäläisen nivelet eivät ruvenneet kipuilemaan vastalauseena kovalle treenille! :-)

 

Tulipa myös taasen tehtyä jotain ensi kertaa elämässä kun menimme kalliokiipeilemään! Kolme ehkä noin 25m korkeaa kiipeilyä ehdin tehdä ja oli todellakin mukavaa touhua vaikka hieman taisi jännittää... Paikka oli aivan Maltan rannikolla ja matka hotellilta oppaamme Andrew Warringtonin, (MC Adventure Maltan ja Malta Rock Climbing Clubin President) kyydissä kesti noin 45 minuuttia. Siitä kävelimme vielä noin 10 minuuttia solaan, josta reitit ylös lähtivät.

 

Kaikki osaavat hyvin enlantia Maltalla, joten mitään kielimuuria ei synny jos osaat itse välttävästi englantia. Hintataso on hieman Suomen hintoja halvempi varsinkin jos viitsii kävellä pahimmasta turistikorttelista muutaman korttelin poispäin. Juu ja mieliaiheeni eli ruoka on mahtavaa! Pizzat ovat italian tasoa ja esimerkiksi sushi oli parasta mitä olen tähän mennessä saanut eteeni!.

 

Suosittelen käymään varsinkin siinä vaiheessa kun suomessa alkaa kesä hiipua. Siellä on silloin vielä lämpimämpää kuin suomen keskikesässä!

<