Uusia haasteita...

Kesäloma alkoi treenienohjaamisesta mutta ei treenaamisesta. Toukokuusta asti olenMalminkartanon mäessä kovaa yritystä.

lisännyt aerobista treeniä kahvakuulan ja kiertoharjoittelun rinnalle. Tarkoituksena lähteä kiipeämään euroopan korkein vuori venäjällä nimeltään Elbrus. Näillä näkymin reissuun lähdetään Elokuun puolella. Malminkartanon portailla huomasin, että kahvakuulaharjoittelu antaa yllättävän paljon eväitä myös vuorikiipeilyssä tarvittavaan kuntopohjaan.

 

Ajatus vuoren kiipeämisestä on tietysti hullu, koska en ole vuorikiipeillyt ikinä...enkä ole edes seinäkiipeilyä harrastanut. Vuorikiipeily ja seinäkiipeily ovat tietysti ihan eri asioita. Minulla on kuitenkin opettajana nainen joka on ainoana suomalaisena naisena kiivennyt Everestin huipulle joten siinä mielessä olen ainakin hyvissä käsissä. :-)

 

Kunnon parantaminen onkin se helpoin homma koko projektissa. Se miten minun kroppani reagoi korkeassa ilmanalassa onkin sitten se iso kysymysmerkki, koska en ole ikinä ollut niin korkealla kuin nyt olen menossa. Elbrus on 5642 metriä korkea ja se onkin jo korkeus jossa hapen määrä on huomattavasti pienempi kuin meren tasossa. Hapen vähyys voi aiheuttaa monia ongelmia mm. vuoristotautia.

 

Kirjoittelenkin tämän projektin tiimoilta kuulumisia tässä blogissa.

<