Kohti Kahvakuulan SM-kisoja

Nimeni on Mika Kangas ja työkseni teen nykyään omalla firmalla nimeltä TRACOFIN liikunnanohjauksia ryhmätunneilla ja valmennan yksityisiä henkilöitä heidän liikuntatavoitteissaan. Olen elämäni aikana harrastanut monia lajeja aina nuoruuden yleisurheilun, kuntosaliharjoittelun ja kamppailulajien kautta nyt myös kahvakuulaan. Kamppailulajit ovat vieläkin vahvasti mukana harjoittelussani mutta eivät enää ainoat mitä haluan harjoitella. Kahvakuula harjoittelu on ollut omassa harjoittelussani tukiharjoitteluna jo useita vuosia. Heti kun ensimmäisen kerran sain tuntuman etuheilautukseen, tiesin että, tämä on juttu joka pysyy omassa harjoittelussani siitä eteenpäin ja niin on käynytkin. Viimeisen vuoden aikana on kahvakuulilla harjoitteluni kuitenkin saanut enemmän suuntaa ja muuttunut muutenkin tavoitteellisemmaksi harjoitteluksi. Viime kesänä käyty Kahvakuulaohjaajan koulutus lisäsi vaan intoa opetella kaikki tekniikat mahdollisimman hyvin ja kasvattaa omaa liikepankkia isommaksi

 

Olen tullut siihen päätökseen että urheilun saralla päätavoitteeni on tänä vuonna Kahvakuulan SM-kisat. SM-kisat pidetään Liedossa syksyllä tänäkin vuonna LongCycle-kisoina. Itse olen sitä mieltä että Biatlon kisamuoto olisi minulle parempi mutta jos ei ole vaihtoehtoa niin silloin on kai tyytyminen LongCycle-kisoihin? Tuo tarkoittaa myös sitä että, joudun tekemään muutoksia omaan harjoittelemiseeni LC kisamuodon takia.

Nyt on vuotta kulunut jo kaksi ja puoli kuukautta jona aikana olen kerennyt jo treenaamaan monenlaisia harjoituksia eikä pelkästään kahvakuulaa. Crosstraining tyyppinen harjoittelu on ehkä mieluisinta liikuntaa minulle ja kamppailulajejakin tulee viikossa harrastettua useita tunteja. Harjoittelutunteja kahvakuulassa tulee tällä hetkellä vain kaksi viikossa (+1 ohjaustunti) joten vähitellen on ruvettava siirtämään harjoittelun painopistettä enemmän kuulan suuntaan jotta syksyllä on riittävä kestävyyskunto hyvään suoritukseen kisoissa.

Tulevina kuukausina tulen kertomaan tarkemmin miten treenaan ja syön jotta tulos kisoihin päästäessä olisi paras mahdollinen.

Mika

Kohti Kahvakuulan SM-kisoja

Biathlon

Mutta onhan biathlonin SM:t toukokuussa...

New comment

Treenipäiväkirja

<